Klachten en/of retourneren

We doen altijd ons uiterste best om alles vlekkeloos te laten verlopen, en om van jou een tevreden klant te maken. Is er toch iets misgegaan? Lees hier hoe we dat voor je kunnen oplossen.

Ruilen of omruilen is bij ons geen probleem! Onderstaand lees je de spelregels:

-Ruilen en retourneren mag, binnen 14 dagen na ontvangst.

-U betaalt zelf de verzendkosten voor de retourzending. Dit moet middels pakketpost met een track&trace code.

-Stuur je bestelling NIET terug naar het afzend adres op je pakket. Meld je retourzending aan bij onze klantenservice (klantenservice@framingos.com) en laat daarbij weten of je het product wenst om te ruilen of je liever je geld terug wilt. De klantenservice geeft jou dan het adres waarnaar de bestelling geretourneerd mag worden.

-Ruilen en retourneren mag alleen als de producten ongebruikt en onbeschadigd in originele verpakking terug gestuurd kunnen worden.

-Producten die door jou zijn gepersonaliseerd met bijvoorbeeld een eigen foto of tekst kunnen helaas niet geruild/geretourneerd worden.

Wat vervelend dat je jouw bestelling beschadigd hebt ontvangen! We willen dit graag voor je oplossen. Om dat te kunnen doen vragen wij je een e-mail te sturen naar klantenservice@framingos.com

Laat in je e-mail weten wat je naam, ordernummer en klacht is. Stuur indien mogelijk een foto mee van het defect en de verpakking (met het adreslabel leesbaar) zodat wij vanaf afstand kunnen beoordelen waardoor de klacht is ontstaan.